Atlantski savet Srbije

Prijava
ažurirano 11:58 AM CET, Mar 13, 2018
Naslovi:

Program

Polazeći od čvrstog uverenja svojih osnivača da je uključivanje Srbije u evroatlantske integracije u njenom najboljem interesu, kao i od Ustava i zakona, Povelje UN i Statuta Asocijacije Atlantskog Sporazuma (Atlantic Treaty Association- ATA), čiji je Atlantski Savet Srbije kolektivni član, Skupština Atlantskog Saveta SCG donosi:

Program Atlantskog saveta Srbije

 

     Atlantski Savet Srbije (ASS) je nevladina i neprofitna organizacija koja je osnovana da bi ispunila dva osnovna cilja:

 

 1. da u Srbiji promoviše evroatlantske ideje i podstiče aktivnosti na uključivanju naše zemlje u evroatlantske integracije i
 2. da promoviše interese Srbije u evroatlantskoj zajednici i da, na taj način, trajno podržava spoljnopolitičku orijentaciju naše zemlje.

           Atlantski Savet Srbije je član Atlantic Treaty Association (ATA), mreže nevladinih organizacije u čijem se članstvu nalazi 40 nacionalnih ATA organizacija. Osnovni ciljevi ATA se zasnivaju na Povelji Ujedinjenih nacija: članice ove asocijacije ističu svoju želju da žive u miru sa svim narodima i vladama, da štite slobodu i civilizacijske vrednosti svojih nacija koje su zasnovane na načelima demokratije, individualnih sloboda i vladavine prava, da teže unapređenju stabilnosti i blagostanja u evroatlantskoj oblasti, ali i da ujedine svoje narode kroz programe kolektivne odbrane i očuvanja mira i bezbednosti.

 

Srednja ocena (0)

0 od 5 zvezdica

Ostavite Vaš Komentar

Ostavite kometar bez registracije ili prijave

0 / 500 Zabrana karaktera
Vaš tekst mora biti izmeđun 50-500 karaktera
Vaš kometar će biti proveren pre objavljivanja.
uslovima i pravilima korišćenja.
  • Nema komentara trenutno

  21°C

  Beograd

  Pretežno vedro

  Vlažnost: 31%

  Vetar: 6.44 km/h

  • 21 apr 2018 23°C 11°C
  • 22 apr 2018 23°C 14°C