Atlantski savet Srbije

Prijava
ažurirano 11:58 AM CET, Mar 13, 2018
Naslovi:

Srbija bliža EU nego Rusiji

Srbija ne može polovično da pristupi Evropskoj uniji, već taj proces mora da bude potpun, što podrazumeva i usaglašavanje spoljne politike sa Briselom, porucio je Oskar Benedikt, zamenik šefa Delegacije EU, na konferenciji „Zajednička spoljna i bezbednosna politika Evropske unije i zemlje kandidati“ u organizaciji Fondacije Fridrih Ebert i Centra za spoljnu politiku. Srbija je dosad prihvatila i potpisala deset od 22 odluke i deklaracijeEU, od kojih se 6 odnosi na Ukrajinu.

Bivši ambasador u SAD, gospodin Ivan Vujačić smatra da je Srbija ipak bliža Briselu nego Moskvi, i da Srbija nije neutralna već bliža EU nego Rusiji.

Predsednik Slovenije gospodin Borut Pahor je tokom nedavne posete Srbiji izjavio da bi od Srbije bilo nepravedno tražiti da uvede sankcije Rusiji zbog krize u Ukrajini. Niko nije pravio velike probleme zbog odluke Beograda da se ne priključi sankcijama Rusiji, jer kako bismo mogli to da tražimo od vas kad nemate čime da kompezujete takav konflikt sa Moskvom, rekao je predsednik Slovenije. Ova moja politička izjava malo odstupa od preovlađujućeg stava EU, ali mislim da Slovenija zbog iskustva ima pravo i dužnost da upozori EU da ne traži previše , jer onda neće dobiti ništa, naveo je gospodin Pahor.

Srednja ocena (0)

0 od 5 zvezdica

Ostavite Vaš Komentar

Ostavite kometar bez registracije ili prijave

0 / 500 Zabrana karaktera
Vaš tekst mora biti izmeđun 50-500 karaktera
Vaš kometar će biti proveren pre objavljivanja.
uslovima i pravilima korišćenja.
  • Nema komentara trenutno

  21°C

  Beograd

  Pretežno vedro

  Vlažnost: 31%

  Vetar: 6.44 km/h

  • 21 apr 2018 23°C 11°C
  • 22 apr 2018 23°C 14°C