Atlantski savet Srbije

Prijava
ažurirano 11:58 AM CET, Mar 13, 2018
Naslovi:

Generalni sekretar NATO-a u poseti Sarajevu izražava podršku Alijanse za Balkan

Generalni sekretar NATO-a u poseti Sarajevu izražava podršku Alijanse za Balkan

Generalni sekretar NATO-a Anders Fog Rasmusen je u poseti Sarajevu u sredu ( 21. Maja 2014 ) izrazio iskreno saučešće za izgubljene živote u razornim poplavama koje su pogodile Bosnu i Hercegovinu . " Moje misli su sa porodicama i zajednicama pogođenim ", rekao je generalni sekretar . " Mi smo spremni da pomognemo na bilo koji način “.

Kordinacioni centar NATO-a za katastrofe je već je dobilo zahtev za pomoć iz Bosne . Gospodin Fog Rasmusen je naglasio da mnogi saveznici i partneri reaguju slanjem helikoptera, timova za reagovanje u vanrednim situacijama, camaca , vode za piće, hranu, skloništa i finansijskih sredstva . NATO je takođe u bliskom kontaktu sa Evropskom unijom I zajedno utvrdjuju gde Alijansa može biti od dalje pomoći.
U Sarajevu, za dugo planirane razgovore sa visokim političkim liderima ,generalni sekretar NATO-a je rekao da ostaje posvećen budućnosti Zapadnog Balkana . " Vaša sigurnost , stabilnost i vaša budućnost su vazni za nas ", rekao je gospodin Fog Rasmusen.

On se upoznao sa predsjedavajućim Predsedništva Bosne i Hercegovine , g-dinom Bakirom Izetbegovićem i ostalim članovima Predsedništva , predsednikomi Veća ministara , gospodinom Vjekoslavom Bevanda , ministrom inostranih poslova i zamjenikom predsedavajućeg Saveta ministara , g Zlatkom Lagumdžija ,ministrom odbrane , gospodinom Zekerijah Osmićem i sa liderima političkih stranaka u zemlji. " Mi računamo na vas da pokažete jedinstvo , liderstvo i političku hrabrost potrebnu da se krene napred u vašu posvećenost evroatlantskim aspiracijama , u vasu sposob

nost koja su potrebna danas u suočavanju sa ovom užasnom prirodno katastrofom . Budite sigurni da možete da nastavite da računate na podršku NATO-a ", rekao je Generalni sekretar
.

 

Srednja ocena (0)

0 od 5 zvezdica

Ostavite Vaš Komentar

Ostavite kometar bez registracije ili prijave

0 / 500 Zabrana karaktera
Vaš tekst mora biti izmeđun 50-500 karaktera
Vaš kometar će biti proveren pre objavljivanja.
uslovima i pravilima korišćenja.
  • Nema komentara trenutno

  18°C

  Beograd

  Sunčano

  Vlažnost: 42%

  Vetar: 0.00 km/h

  • 21 apr 2018 21°C 11°C
  • 22 apr 2018 23°C 14°C