Upozorenje
 • JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 147
 • JFile: :read: Nije moguće otvoriti datoteku: /home/atlantic/public_html/media/k2/assets/js/k2.frontend.js?v2.7.1&sitepath=/

Atlantski savet Srbije

Prijava
ažurirano 11:58 AM CET, Mar 13, 2018
Naslovi:

Učestovanje na Ministarskom Sastanku Mladih , Belek Turska

Gospodin Milošević je na naše zadovoljstvo izabran da uzme učešće na Ministarskom Sastanku Mladih od 11og do 13og Maja u Turskoj koji se održao uporedo sa NATO Ministarskim Sastankom. Tokom ovog događaja učestvovao je u diskusijama sa visokim zvaničnicima NATO i ministrima inostranih poslova zemalja članica NATO kao i zemalja iz programa Partnerstvo za Mir. Tokom intervjua sa Zamenikom Generalnog Sekretara NATO Ambasadorom Aleksandrom Vershbow tema je bila koje korake NATO preduzima da unapredi globalnu bezbednost i kako se bore sa novim bezbednosnim pretnjama kao što su nasilni ekstremizam, sajber odbrana,a pričalo se i o krizi u Ukrajini. 

Biti deo ovako sjajnog događaja sa budućim svetskim liderima iz sveta, stavilo je u perspektivu koliko je bitno sarađivati za bolje sutra. Kao što je poznato Balkan je veoma nestabilan region kao što i sam naziv kaže. Bal i Kan su reči turskog porekla i znače Krv i Med. Tokom ova tri dana bilo je dosta ozbiljnih i plodnosnih diskusija sa diplomatama koji formiraju spoljnu politiku svojih zemalja. Veoma smo ponosni da kažemo da je gospodin Milošević mnogo doprineo u ovim diskusijama sa svojim opservacijama i komentarima.

Tokom radionica koje su organizovane, mladi lideri su bili zaduženi da pokušaju da pronađu inovativna rešenja za razne oblasti koje NATO smatra da bi mogle da se poboljšaju. U to spadaju Plan Akcione Spremnosti, Novi Strategijski Koncept i još nekoliko drugih. Gospodin Milošević je bio jedan od lidera u radionici u kojoj je učestvovao u kreiranju boljeg i efikasnijeg načina reakcije trupe SPEARHEAD i kako da se ceo sistem poboljša, uz podršku drugih relevantnih učesnika u ovoj radionici iz Sjedinjenih Američkih Država, Crne Gore i Azerbejdžana.

Atlantski savet Srbije je veoma ponosan da je jedan od rukovodioca izabran da učestvuje i predstavlja Republiku Srbiju na veoma važnom skupu koji je organizovan od strane Asocijacija Atlantskog Sporazuma i Atlantski savet Turske. Nadamo se da će se događaji kao ovaj održavati i u budućnosti, da bi mogli da diskutujemo i da nađemo način da sprečimo buduće krize.

Srednja ocena (0)

0 od 5 zvezdica

Ostavite Vaš Komentar

Ostavite kometar bez registracije ili prijave

0 / 500 Zabrana karaktera
Vaš tekst mora biti izmeđun 50-500 karaktera
Vaš kometar će biti proveren pre objavljivanja.
uslovima i pravilima korišćenja.
  • Nema komentara trenutno

  18°C

  Beograd

  Delimično oblačno

  Vlažnost: 38%

  Vetar: 6.44 km/h

  • 21 apr 2018 23°C 11°C
  • 22 apr 2018 23°C 14°C