Upozorenje
 • JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 981
 • JFile: :read: Nije moguće otvoriti datoteku: /home/atlantic/public_html/media/k2/assets/js/k2.frontend.js?v2.7.1&sitepath=/

Atlantski savet Srbije

Prijava
ažurirano 11:58 AM CET, Mar 13, 2018
Naslovi:

Sastanak Saveta NATO-Rusija

Predstavnici NATO i Ruske Federacija su se sastali 20.4.2016, posle gotovo dve godine zahladjenja u odnosima. Savet NATO i Rusije, kojim predsedava Generalni sekretar alijanse Jens Stoltenberg, se ponovo sastao u vreme kada su odnosi Rusije i NATO na najnižem nivou još od kraja Hladnog rata.

Tenzija između NATO i Rusije je kulminirala 2014 godine kao posledica krize u Ukrajini i aneksacije Krima. Usledile su sankcije koje su Sjedinjene Američke države i ostale NATO članice uvele Rusiji, i pozvali je da prestane da podržava separatiste na istoku Ukrajine.

Dakle, ne čudi što je glavna tema sastanka bila Ukrajina, ali se raspravljalo i o situaciji u Avganistanu i bezbednosnoj situaciji u Evropi.

Po završetku sastanka, gdin Stoltenberg je izjavio da je ovaj susret bio idealna prilika za iskrenu razmenu mišljenja o situaciji u Ukrajini, vojnim aktivnostima NATO i Rusije kao i o bezbednosnoj situaciji širom sveta. Iako su obe strane zaključile da je jako bitno da se obnovi dijalog, gdin Stoltenberg je naglasio da “NATO i Rusija imaju duboke i uporne razlike u shvatanjima, i da ovaj susret to nije promenio”.

Srednja ocena (0)

0 od 5 zvezdica

Ostavite Vaš Komentar

Ostavite kometar bez registracije ili prijave

0 / 500 Zabrana karaktera
Vaš tekst mora biti izmeđun 50-500 karaktera
Vaš kometar će biti proveren pre objavljivanja.
uslovima i pravilima korišćenja.
  • Nema komentara trenutno

  21°C

  Beograd

  Pretežno vedro

  Vlažnost: 31%

  Vetar: 6.44 km/h

  • 21 apr 2018 23°C 11°C
  • 22 apr 2018 23°C 14°C