Upozorenje
 • JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 981
 • JFile: :read: Nije moguće otvoriti datoteku: /home/atlantic/public_html/media/k2/assets/js/k2.frontend.js?v2.7.1&sitepath=/

Atlantski savet Srbije

Prijava
ažurirano 11:27 AM CET, Feb 1, 2018
Naslovi:

Potpisana nota o pristupanju Vojske Srbije borbenoj grupi Evropske unije „Helbrok“

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković i njegov grčki kolega admiral Evangelos Apostolakis potpisali su nedavno u Briselu notu o pristupanju Srbije tehničkom sporazumu o uspostavljanju borbene grupe Evropske unije „Helbrok“, navodi se na sajtu Vojske Srbije. Ministarstvo odbrane Srbije iskazalo je spremnost da u borbenoj grupi „Helbrok“ učestvuje sa vodom vojne policije, timom za civilno-vojnu saradnju i sa do pet štabnih oficira u komandi snaga borbene grupe. Nota će stupiti na snagu kada je potpišu predstavnici država učesnica ove borbene grupe, koju predvodi Grčka, i u čijem sastavu su pripadnici vojski Bugarske, Kipra, Rumunije i Ukrajine.

General Ljubiša Diković je istakao da je potpisivanjem note omogućeno punopravno uključenje snaga Vojske Srbije u ovu borbenu grupu, što ujedno predstavlja još jednu potvrdu privrženosti Republike Srbije zajedničkoj bezbednosnoj i odbrambenoj politici EU.

Srednja ocena (0)

0 od 5 zvezdica

Ostavite Vaš Komentar

Ostavite kometar bez registracije ili prijave

0 / 500 Zabrana karaktera
Vaš tekst mora biti izmeđun 50-500 karaktera
Vaš kometar će biti proveren pre objavljivanja.
uslovima i pravilima korišćenja.
  • Nema komentara trenutno

  0°C

  Beograd

  Breezy

  Vlažnost: 87%

  Vetar: 46.67 km/h

  • 20 feb 2018 3°C 0°C
  • 21 feb 2018 5°C 1°C