Atlantski savet Srbije

Prijava
ažurirano 11:58 AM CET, Mar 13, 2018
Naslovi:

Radulović: NATO garantuje stabilnost

U izjavi datoj za podgorički dnevni list “Pobjeda”, izvršni direktor Atlantskog saveta Srbije Vlade Radulović, izneo je stav o bezbednosnoj situaciji u regionu nakon predstojećeg ulaska Crne Gore u NATO.

“Danas je potrebno okrenuti se real-politici, pa bez emocija i osvrta u prošlost, sagledati bezbednosno okruženje i bezbednosne trendove i postupati u skladu sa njima. Zajednička saradnja, pre svega sa zemljama u okruženju u okviru jednog saveza kao što je NATO, recept je koji bar u ovom trenutku sasvim sigurno garantuje stabilnost na Balkanu. Svako forsiranje članstva u nekim alternativnim savezima ili samoproklamovane neutralnosti, neminovno vodi određenoj vrsti izolacije, što dugoročno može imati ozbiljne posledice”.    

Radulović je konstatovao da će ovim potezom sam NATO savez potvrditi i ojačati svoje prisustvo na Balkanu, dok će Crna Gora na ovaj način potvrditi svoj politički kontinuitet i rešenost da istraje na putu evroatlantskih integracija. „Upravo je potvrda članstva Crne Gore u NATO samo još jedan u nizu uspešno pređenih koraka na tom putu. Ako danas pogledate prostor Balkana, sve države, osim Srbije i Bosne i Hercegovine, su ili članice NATO ili teže ka članstvu, kao što je slučaj sa BJR Makedonijom. Dakle, ne treba očekivati neke značajne promene u bezbednosnom smislu, jer je ovo samo nastavak procesa integracije Balkana u evroatlantsku zajednicu.“

Opširnije na: http://www.pobjeda.net/protected/listalica/2017-01-22/#2/z    

Srednja ocena (0)

0 od 5 zvezdica

Ostavite Vaš Komentar

Ostavite kometar bez registracije ili prijave

0 / 500 Zabrana karaktera
Vaš tekst mora biti izmeđun 50-500 karaktera
Vaš kometar će biti proveren pre objavljivanja.
uslovima i pravilima korišćenja.
  • Nema komentara trenutno

  21°C

  Beograd

  Pretežno vedro

  Vlažnost: 31%

  Vetar: 6.44 km/h

  • 21 apr 2018 23°C 11°C
  • 22 apr 2018 23°C 14°C